На Миколаївщині внаслідок конфлікту один чоловік загинув, другий отримав тяжкі вогнепальні поранення

29 грудня близько 17:20 до поліції надійшло повідомлення про те, що у с. Новогеоргіївка Баштанського району з мисливської рушниці вбито 27-річного місцевого жителя. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група. У цей час сам 57-річний вбивця потребував невідкладної медичної допомоги, отримавши вогнепальні поранення руки та ноги. Без свідомості його доставили до лікарні, де наразі він і перебуває під охороною поліції.

Поліцейські з’ясували, що того дня компанія місцевих мешканців святкували закриття полювання (близько п’яти осіб). Потім вони приїхали до знайомого – сусіда, вимагати повернення боргу, двоє почали бити чоловіка, інші знаходились на подвір’ї.

Фото: dpchas.com.ua

Сварку почув брат постраждалого, який мешкає по сусідству, та вийшов на поріг з’ясувати, що відбувається. Коли до нього у двір зайшов один з конфліктуючих, у відповідь домовласник вистрілив з мисливської рушниці, влучивши селянину в голову.

Після злочину чоловік зайшов до будинку брата та повідомив про вбивство. Серед присутніх громадян був і брат загиблого. Пересвідчившись у словах зловмисника, він пішов додому (мешкає неподалік) взяв свою рушницю та розстріляв вбивцю брата. Пораненого чоловіка доправили до медичного закладу у тяжкому стані, а 45-річного чоловіка, який стріляв у зловмисника, слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Йому інкримінують замах на вбивство (ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 115 ККУ). Відносно самого вбивці розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ. Наразі він у важкому стані знаходиться у медичному закладі під охороною поліцейських. Обом громадянам загрожує до 15 років позбавлення волі.

З місця події правоохоронці вилучили та направили на проведення експертизи гільзи 12-го калібру та зброю. Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...