На Одещині двох поліцейських судитимуть за «кришування» місць розпусти

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ Нацполіції в області за вимагання та отримання неправомірної вигоди на загальну суму 3700 дол США (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, поліцейські, за попередньою змовою, систематично вимагали та отримували хабарі від жінок, що надають платні інтимні послуги на території Одеси за непритягнення їх до адміністративної відповідальності та “кришування” подальшої протиправної діяльності.

З початку травня цього року правоохоронці регулярно отримували шляхом переказу на банківський рахунок неправомірні кошти. Їх затримали у липні одразу після одержання чергового переказу у розмірі 1200 дол США.

Наразі поліцейські звільнені з лав правоохоронних органів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

You may also like...