На Полтавщині поліція викрила корупційну «схему» розмитнення автівок

У понеділок, 23 березня, оперативники обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого в місті Полтава, за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали начальника відділу митного поста.

Слідством встановлено, що керівник відділу разом з іншими працівниками митниці організували корупційну схему розмитнення транспортних засобів: за певну винагороду застосовували мінімальні ставки митних платежів і процес розмитнення значно прискорювався.

Сума неправомірної вигоди становили від однієї до трьох тисяч гривень за кожен автомобіль. Щотижня здійснювалося оформлення від двох до п’яти автомобілів.

Аби приховати протиправну діяльність, до корупційної «схеми» залучили посередника.

23 березня під час отримання неправомірної вигоди за розмитнення  двох автомобілів оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого в місті Полтава, за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали начальника відділу митного поста.

Наразі посадовця затримано у порядку 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...