На столичних Бортничах затримали чоловіка, який підпалив три автомобіля колишньої

Зловмисника затримали на місці вчинення кримінального правопорушення. Йому загрожує до десяти років за гратами.

До Дарницького управління поліції звернувся місцевий мешканець та повідомив, що на території приватного домоволодіння колишній чоловік його співмешканки кидається на нього із сокирою та підпалив три автомобіля. На місце негайно направили слідчо-оперативну групу, спецпризначенців ППОП №1, пожежних та лікарів.

Заступник начальника слідчого відділу Дарницького управління поліції Віталій Толстов розповів, що на місці події правоохоронці затримали 42-річного місцевого мешканця та вилучили сокиру з плямами речовини бурого кольору:

«Ми встановили, що підозрюваний вирішив помститися колишній дружині, пройшов до її будинку та почав виганяти співмешканця й намагався вдарити його сокирою, завдавши тілесні ушкодження. Потім ревнивець облив горючою сумішшю частину будинку та три іномарки, які знаходилися у дворі оселі та підпалив. Господарчі будівлі та автомобілі врятувати не вдалося».

За вказаним фактом слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, вчинене шляхом підпалу. Санкція статті передбачає від трьох до 10 років.

«Ми затримали підозрюваного у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та за погодження Дарницької окружної прокуратури вручили йому підозру про вчинення кримінального правопорушення. Наразі районний суд обирає фігуранту запобіжний захід», – додав Віталій Толстов.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...