На Стрийщині ліквідовану підпільну лабораторію із виготовлення психотропів – підозрюваних затримано

За процесуального керівництва прокурорів Стрийської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям Сумської області. Їм інкримінують незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту психотропних речовин, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства,  в одному із сіл Стрийського району група осіб облаштувала «лабораторію» для виготовлення амфетаміну в орендованому ними будинку. В подальшому чоловіки мали намір збувати психотропну речовину.

Покрокову інструкцію про спосіб виробництва забороненої речовини отримували від адміністратора одного з Телеграм-каналів, який пов’язаний з наркобізнесом. Також останній забезпечував і прекурсорами, з яких виготовляли психотроп.

Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України.

В ході обшуків за місцем протиправної діяльності виявлено та вилучено більше 2 кг ймовірно амфетаміну, каністри, ваги, засоби та знаряддя для виготовлення вказаної речовини.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні особи, а також призначено ряд експертиз.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

 

You may also like...