На Сумщині чоловік п’яної «автоледі» приніс хабара поліцейським

Співробітники поліції зупинили автомобіль, за кермом якого перебувала жінка у стані алкогольного сп’яніння. За непритягнення її до адміністративної відповідальності співмешканець вирішив підкупити правоохоронців. 8 тисяч гривень у якості хабара передав і відразу був затриманий внутрішньою безпекою НПУ Та Охтирською місцевою прокуратурою.

У місті Охтирка, що на Сумщині, співробітники сектору патрульної поліції ГУНП у Сумській області помітили автівку, водій якої порушував правила дорожнього руху. Транспортний засіб зупинили і виявили за кермом жінку у стані сп’яніння.

Про подію повідомили співмешканця водійки. Чоловік приїхав на зазначену адресу, і, дізнавшись про обставини інциденту, звернувся до інспектора СРПП, старшого лейтенанта поліції з пропозицією «зам’яти» справу за «винагороду». Поліцейський попередив про відповідальність за пропонування хабара та повідомив працівників внутрішньої безпеки поліції про цей факт.

За матеріалами Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ Охтирською місцевою прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Як і обіцяв, 28-річний мешканець Охтирки зустрівся з поліцейським і передав йому хабара – 8 тисяч гривень – за непритягнення до адмінвідповідальності його жінки. На цій «оборудці» чоловік був затриманий оперативниками внутрішньої безпеки НПУ та слідчими прокуратури.

За надання неправомірної вигоди службовій особі чоловікові готується оголошення підозри та загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...