На Сумщині директор підприємства привласнив майже ₴300 тис. бюджетних коштів під час ремонту покрівлі

Кролевецьким відділом Шосткинської місцевої прокуратури спільно з Управлінням захисту економіки в Сумській області Нацполіції викрито директора малого приватного підприємства, який привласнив майже 300 тис грн під час ремонту покрівлі.

У ході слідства, проведеного слідчими Кролевецького відділення поліції, встановлено, що мале приватне підприємство у 2016 році виконувало капітальний ремонт покрівлі Реутинського сільського будинку культури. Після завершення робіт до офіційної документації підприємцем внесено завідомо неправдиві відомості про перелік та об’єми фактично виконаних робіт, суми вартості робіт та використаних матеріалів. На підставі підроблених актів виконаних робіт на рахунок підприємства переведено 470 тис грн.

Однак відповідно до висновку експертів фактична вартість капітального ремонту покрівлі становить близько 176 тис грн. Відтак підприємець привласнив 294 тис грн бюджетних коштів, які у подальшому використав для здійснення господарської діяльності.

Дії директора малого приватного підприємства кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

На даний час слідство завершено, матеріали відкриті стороні захисту для ознайомлення. Після чого обвинувальний акт буде спрямовано до суду для розгляду по суті.

Довідково: підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Сумської області

You may also like...