На Сумщині повідомлено про підозру членам ОЗГ, які створили «фейкову» виборчу дільницю

Нагадаємо: у день виборів, 25 жовтня 2020 року, в селі Соснівка Конотопського району паралельно розпочали роботу дві виборчі дільниці з ідентичними номерами. При цьому одна з них офіційно зареєстрована, а інша не мала жодних законних повноважень.

У ході слідства встановлено, що голова сільської ради села Соснівка організувала незаконне проведення місцевих виборів. До своєї протиправної діяльності вона залучила ще чотирьох осіб, які забезпечували роботу «фейкової» дільниці.

Доки роботу самопроголошеної комісії не припинили співробітники поліції, участь у голосуванні на «фейковій» дільниці взяли 379 місцевих жителів. У той час як на офіційній дільниці здійснили своє волевиявлення лише 14 мешканців.

У ході проведення слідчих (розшукових) дій працівники сектору захисту інтересів суспільства і держави кримінальної поліції ГУНП в Сумській області задокументували протиправну діяльність осіб, які організували та вчинили протизаконну діяльність «фейкової» дільниці.

Наразі слідчим управлінням поліції області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури п’ятьом громадянам, які брали участь у створенні та роботі «фейкової» дільниці вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України, тобто у перешкоджанні здійсненню виборчого права, вчиненого організованою злочинною групою.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...