На Тячівщині поліція припинила незаконний видобуток піщано-гравійної суміші

Вчора, 9 травня, під час патрулювання території в межах населеного пункту Усть-Чорна співробітники групи швидкого реагування Тячівського районного відділу поліції помітили на березі річки Тересва великогабаритну техніку, якою здійснювали видобуток піщано-гравійної суміші.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, працівники якої провели детальний огляд місця події та транспортних засобів, виявлених колегами.

Возможно, это изображение на открытом воздухе

З’ясувалося, що двоє місцевих жителів за допомогою екскаватора вантажили на транспортний засіб «Краз» піщано-гравійну суміш. Жодних дозвільних документів на проведення видобувних робіт фігуранти надати не змогли, що поставило під сумнів законність їх діяльності.

Працівники поліції вилучили транспортні засоби та вантаж і вже звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на техніку.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, тобто Порушення правил охорони та використання надр, якщо це створило небезпеку для здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановлять всі обставини події. Слідство триває.

Поліція Закарпатської області

You may also like...