На Закарпатті лісничий вимагав ₴1200 за відпуск необлікованої деревини

У понеділок, 13 квітня 2020 року, за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області співробітники Управління СБУ в області та слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, викрили лісничого державного підприємства «Великобичківське ЛМГ» при отриманні неправомірної вигоди – 700 дол США за 7 м куб деревини необлікованого ясеню.

Раніше правоохоронці задокументували факти отримання лісничим 1200 дол США у березні та квітні 2020 року за відпуск 12 м куб деревини без відповідних документів та її подальше безперешкодне вивезення із держлісництва.

Наразі триває проведення першочергових слідчих дій у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

You may also like...