На Житомирщині підозрюваний у шахрайстві намагався підкупити поліцейського

Оперативники затримала групу осіб, які шахрайським шляхом заволоділи коштами мешканців сіл Ружинського району, та вилучила автомобіль, на якому пересувалися зловмисники. Головний фігурант задля уникнення покарання та повернення транспортного засобу запропонував тисячу доларів очільнику поліції Ружинського району. Чоловіка затримали на передачі хабара.

Підозрювані шахрайським шляхом заволоділи чималою сумою грошей у жителів Ружинського району, Житомирської області. Зокрема, потерпілі, після оборудок з аферистами, отримали  замість справжніх купюр сувенірні. Після виявлення підробки ошукані громадяни звернулися до поліції.

Правоохоронці затримали шахраїв і вилучили автомобіль, на якому вони переміщалися. За фактом вчиненого злочину слідчими поліції було розпочато кримінальне провадження за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Невдовзі до начальника Ружинського відділення поліції прийшов один з фігурантів – 44-річний мешканець Козятинського району, Вінницької області. За можливість повернення машини та закриття матеріалів справи чоловік запропонував надати «винагороду» –  тисячу доларів США.

Однак майор поліції про таку пропозицію відразу доповів керівництву та працівникам Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

У службовому кабінеті посадовця поліції хабародавця затримали спільними діями внутрішньої безпеки НПУ та відділу детективів слідчого управління поліції Житомирської області. Речові докази – 27 тисяч гривень – вилучено.

За спробу підкупити службову особу затриманому також доведеться нести кримінальну відповідальність. Слідчими готується оголошення підозри за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...