На Житомирщині поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка

18 липня до поліції надійшло повідомлення про вогнепальне поранення чоловіка на одній з вулиць Бердичева. Від отриманого ушкодження 53-річний потерпілий помер до приїзду швидкої. Поліцейські, перевіряючи обставини події, встановили  та затримали причетного до вбивства. Триває розслідування.

Під час першочергових заходів  поліцейські з’ясували, що в одному з магазинів міста, близько 16:00,  виник раптовий конфлікт між  незнайомими чоловіками. Сутичка продовжилася на вулиці. До неї приєднався 32-річний молодик, який приїхав після телефонного дзвінка товариша йому на допомогу.

– Попередньо встановлено, що далі сутичка продовжувалась уже між прибулим та потерпілим. Останній розмахував ножем, а опонент,  у свою чергу, застосував пристрій для відстрілу гумових куль. У результаті отримане вогнепальне поранення призвело до смерті 53-річного бердичівлянина, – розповів начальник Бердичівського районного відділу поліції Олег Мельничук.

Відразу потому 32-річний чоловік з місця події поїхав.

Поліцейські встановили особу підозрюваного у вбивстві та затримали його уже упродовж години. Чоловік знаходився у травмпункті. Про нього відомо, що він є жителем столиці, а на вихідні приїхав у гості в одне з сіл під Бердичевом. Під час огляду у чоловіка було вилучено пристрій для відстрілу гумових куль (зареєстрований у встановленому законом порядку).

Наразі досудове розслідування проводиться за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Проведено огляд місця події та вилучено низку речових доказів, у тому числі гумові кулі, гільзи та холодну зброю. Також призначено судово-медичну експертизу причин смерті загиблого.

Підозрюваний затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Процесуальні дії здійснюються під керівництвом Бердичівської окружної прокуратури Житомирської області.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

You may also like...