Очолив «следственный отдел» в окупованому Купʼянську: судитимуть експрацівника «Центру пробації»

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Купʼянськ підозрюваний перейшов на бік ворога. На той момент він був працівником правоохоронного органу, а саме провідним інспектором Куп’янського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області.

Він написав заяву на ім’я голови окупаційної адміністрації, в якій попросив призначити його на посаду «исполняющего обязанности начальника следственного отдела» в «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». Згодом чоловік вже підписав договір про роботу на окупантів.

Зрадник проводив огляди місця події, складав процесуальні документи, приймав процесуальні рішення відповідно до російського законодавства. Також він оформлював табелі обліку робочого часу, стройові записки, довідки про виконану роботу працівників слідчого відділу зазначеного незаконного правоохоронного органу.

Згодом окупанти «перепризначили» чоловіка на посаду «заместителя начальника отдела дознания».

80 тисяч російських рублів — саме таку суму щомісяця отримував обвинувачений за роботу на рф.

Зрадник переховується від українського правосуддя на території рф. Нині він перебуває у розшуку. Його судитимуть заочно в Червонозавдському районному суді м. Харкова.

Чоловіка звільнено з ДУ «Центр пробації».

За держзраду йому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування — другий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків).

Оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків).

Харківська обласна прокуратура

You may also like...