Оголошено підозру жительці Новоайдарського району, яка навесні 2014 році брала участь у проведенні незаконного «референдуму»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканки с. Олександрівка Новоайдарського району, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка в травні 2014 року спільно з іншими особами організувала на території населеного пункту виборчу дільницю для проведення так званого «референдуму» з визнання державної самостійності «ЛНР».

Перебуваючи на  посаді члена дільничної «виборчої комісії», підозрювана вела та заповнювала списки виборців. Після проведення псевдореферендуму остання разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження та справи, передала «бюлетені» представникам так званої «Луганської народної республіки» для подальшого підрахунку та оголошення результатів.

На сьогодні жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...