Організована група з двох слідчих поліції Мелітополя та громадянина вимагала 10 тис. доларів від харківської підприємиці

Прокуратурою Харківської області скеровано до суду обвинувальний акт для розгляду по суті відносно двох слідчих поліції СВ Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області та громадянина, які одержували неправомірні вигоди у складі організованої групи.

За інформацією начальника відділу прокуратури Нвера Антоняна, слідчі одного з міських відділів Національної поліції в Запорізькій області за пособництвом громадянина вимагали та отримували від харківської підприємиці грошові кошти у сумі 10 тисяч доларів США за закриття кримінального провадження. Вчиненню вказаних злочинів передувала її ретельна та довготривала підготовка.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року прокуратурою області повідомлено про підозру вказаним поліціянтам за фактом одержання неправомірної вигоди, вчиненого організованою групою (за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 355 КК України) та повідомлено про підозру громадянину  за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368  КК України.

Вказане кримінальне провадження розслідувало територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід здійснювало УСБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...