Пастора «Царства Бога» звинувачують у викраданні та катуванні людей

Рівненський міський суд залишив під вартою 15 організаторів реабілітаційних центрів, де утримували людей з нарко- та алко- залежностями.

Вони будуть під вартою 60 діб без права внесення застави. Всі ці люди належали до організації «Здорова країна», яку у Рівному заснував пастор Юрій Борисік. Він є ключовою особою у цій справі.

Про це пише RISU.

19 травня СБУ, поліція та прокуратура викрили організацію, яка, за їхніми повідомленнями, під виглядом реабілітації від нарко- та алкозалежності позбавляла волі людей. При цьому дозвільних документів чи фахівців для проведення реабілітації нібито не було.

За інформацією поліції, до складу організації входить 21 член. Дехто з них раніше сидів у в’язниці за вчинення тяжких злочинів. Вони нібито утримували 145 людей. 90 з них визнали себе потерпілими.

До керівників «реабілітаційних центрів» зверталися родичі людей, які мають залежності і потребують лікування. Вони платили організаторам спочатку орієнтовно вісім тисяч гривень, а потім – нібито 5-12 тисяч на місяць.

Людям обіцяли хороші умови в орендованих приватних будинках, сауни і догляд. Натомість поліцейські розповідають, що цих людей викрадали, тримали в будинках без належних умов, освітлення, харчування. А за порушення правил карали, принижували, змушували носити дерев’яні таблички, не дозволяли виходити з будівлі і накачували невідомими ліками.

«Учасники групи забороняли потерпілим вільно пересуватися і примушували їх працювати на різних об’єктах будівництва. До «порушників режиму» зловмисники застосовували фізичне насильство і катування» – повідомляє Служба безпеки України.

На таких «реабілітаційних центрах», за версією поліції, організатори заробляли приблизно мільйон гривень на місяць.

Працівники СБУ, поліцейські та прокурори 19 травня навідались в ці будинки, розбиваючи при цьому вікна. Провели 27 обшуків. // Діло

You may also like...