Підтримували росію та працювали у виправній колонії: на Херсонщині затримали трьох держзрадників

Троє мешканців Херсонщини здавали окупантам громадян з активною позицією, працювали у виправній колонії та пропагандували «рускій мір». Тепер за роботу на ворога перебіжчики понесуть кримінальну відповідальність.

Оперативники Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та УСБУ в Херсонській області зібрали достатньо доказів протиправної діяльності трьох мешканців Херсонського регіону, які під час тимчасової окупації території вчиняли дії, спрямовані проти України.

Возможно, это изображение 3 человека и на открытом воздухе

Так прихильниками «руского міру» виявилось сімейне подружжя колишніх співробітників виправної колонії. 29-річний чоловік і 39-річна жінка прийняли пропозицію цивільно-військової адміністрації загарбників та пішли на службу до «Дар’ївської виправної колонії №10». Ще один колишній 44-річний інспектор відділу охорони державної установи не виїхав на підконтрольну Україні територію, а продовжив виконувати свої обов’язки, однак вже під керівництвом окупантів.

Возможно, это изображение 4 человека, люди стоят и в помещении

Намагаючись догодити ворогу, прокремлівські посіпаки надавали інформацію російським військовим про місце знаходження проактивних громадян, зокрема і учасників бойових дій. Крім цього, вони сприяли розміщенню особового складу рф у житлових приміщеннях для організації відпочинку, а також агітували місцеве населення йти на службу до виправної колонії під російським прапором.

Возможно, это изображение 2 человека

В ході проведених у фігурантів санкціонованих обшуків правоохоронці виявили і вилучили: бланк прийняття присяги громадянина рф, стрічку-триколор, перепустки із зображенням двоголового орла, службові посвідчення фейкового правоохоронного органу, листівки із закликом працевлаштування до незаконно створеної служби виконання покарань.

Нет описания фото.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі, вручили трьом перебіжчикам підозри за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...