Підтримував повномасштабне вторгнення: повідомлено про підозру російському оперному співакові родом з України 

Служба безпеки України оголосила підозру співаку Василю Герелло за публічну підтримку збройної агресії Росії проти України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі

Про це Суспільному розповів речник СБУ у Вінницькій області Денис Закаблук.

“Чоловік виступав на підтримку країни-агресора, зокрема під час масових заходів за участю Путіна на честь незаконної анексії Криму. Також в своїх інтерв’ю та публічних виступах з початку 2000-х він розповідав про “єдність братських народів” і про те, що “більшість українців за Росію”, — сказав Закаблук.

У серпні 2023 року Герелло на запрошення військово-політичного керівництва виступив на концерті у військово-медичній академії ім. С. Кірова для російських бойовиків, які брали участь у війні проти України.

Експертизи, ініційовані СБУ, підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь Кремля.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Герелло про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

Василь Герелло

Чоловік народився у селі Васловівці, Чернівецької області. Він оперний співак, заслужений артист України, народний артист Росії.

Проживає з сім’єю в Санкт-Петербурзі, кожного року відвідує рідне село Васловівці.

18 березня 2022 року виступив на концерті в Москві (стадіон “Лужники”) з нагоди річниці окупації Криму, таким чином відкрито підтримавши війну Російської Федерації проти України.

У квітні 2022 року виступав з концертом у марафоні “Za Россию” на підтримку російського вторгнення в Україну

You may also like...