Півтори тисячі доларів вимагав «правоохоронець» за повернення вилученого автомобіля

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру заступнику начальника Марганецького відділення поліції Нікопольского відділу поліції Головного управління Нацполіції України в Дніпропетровській області за вимагання неправомірної вигоди у сумі 1500 доларів США.

Досудовим розслідуванням встановлено: правоохоронець вилучив у 22-річної дівчини автомобіль, який вона нещодавно придбала. За повернення транспортного засобу він вимагав 1500  доларів США. В іншому випадку правоохоронець обіцяв притягнути потерпілу до кримінальної відповідальності за збут наркотичних речовин.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2019-12/IMG-20191218-WA0002_0.jpg

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Дніпропетровської області. Оперативний супровід – управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області та Дніпропетровське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ДБР

You may also like...