Поліцейські Харкова викрили групу осіб, які через месенджер організували магазин з продажу наркотиків та психотропів

Нарковмісні речовини передавались покупцям шляхом розміщення таємних закладок на території Харкова, Києва та інших міст країни.

Слідчі Слобідського відділу поліції проводять досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

На даний час встановлено, що зловмисники організували через месенджер магазин з продажу наркотичних засобів та психотропних речовин. Плату за наркотики фігуранти приймали на електронні гаманці, які періодично змінювали. Речовини передавались покупцям шляхом розміщення таємних закладок на території різних міст країни. В деяких випадках відправляли наркотики поштою.

Працівники поліції встановили місця мешкання осіб, які мають відношення до вчинення кримінального правопорушення, а також неодноразові факти збуту наркотичних засобів та психотропних речовин.

Слідчі Слобідського відділу поліції, працівники спецпідрозділу КОРД під супроводженням Управління протидії наркозлочинності в області під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури  № 5 провели обшуки за місцями проживання осіб в містах Києві, Дніпрі, Зеленодольську та Кривому Розі. Поліцейські виявили значний об’єм речовини рослинного походження, схожої на наркотичні засоби, приладдя для вживання наркотичних засобів, гроші, мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів, банківські картки, пістолет травматичної дії, магазини, патрони та інші речові докази.

Наразі вилучене направлено на експертне дослідження. За його результатами буде вирішено питання про повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Харківської області

You may also like...