Поліцейські затримали двох чоловіків за підозрою у пограбуванні

Правопорушники відібрали у двох перехожих особисте майно та намагалися втекти. Проте їх відразу затримали поліцейські, які перебували неподалік на відпрацюванні. Розпочато кримінальне провадження.

До Дарницького управління поліції на спецлінію 102 звернувся 29-річний місцевий мешканець та повідомив, що біля стації метро «Позняки» на проспекті Миколи Бажана на нього та його 22-річного знайомого напали троє невідомих та відібрали мобільний телефон, документи та особисті речі. Відповідну інформацію черговий передав співробітникам кримінальної поліції, а також екіпажам патрульної поліції та працівникам полку поліції особливого призначення № 1, які перебували неподалік від місця злочину.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

Як повідомив начальник Дарницького управління поліції Володимир Ткаченко, під час опрацьовування отриманого орієнтування поліцейські виявили двох осіб, схожих за прикметами. Чоловіки намагалися втекти, але їх затримали. При поверхневому огляді у затриманих вилучили мобільний телефон та інше майно, а також ніж, якій належить одному з грабіжників.

«Потерпілі вказали на своїх кривдників та впізнали свої речі. Затриманими виявилися 34-річний мешканець Запорізької області та 28-річний львів’янин. Також ми встановили, що вони біля розважальних закладів відстежували громадян на підпитку з метою пограбування. Тож перевіряємо причетність затриманих до вказаних злочинів», – зазначив начальник управління поліції.

Правопорушників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм обирають міру запобіжного заходу. Оперативники встановлюють місцезнаходження третього спільника, а також причетність затриманих до аналогічних правопорушень.

«За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення вол», – додав Володимир Ткаченко.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...