Поліція Криму оголосила підозру двом бойовикам-учасникам НЗФ

Обидва чоловіки брали участь в облозі українських військових об’єктів під час анексії Криму у 2014 році. Зловмисникам інкримінують вчинення злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України.

Так, співробітники слідчого відділу поліції Криму здійснюють розслідування всіх фактів протиправних дій, вчинених на території півострова учасниками незаконних збройних формувань.

У ході слідства правоохоронці здобули достатньо доказів причетності 49-річного чоловіка до участі у злочинному угрупованні «Самооборона Криму». Поліцейські встановили, що у лютому 2014 року він брав активну участь у захопленні будівлі ВР АР Крим, а відтак – чинив дії, спрямовані на зміну меж території України. Крім того, він брав участь в облозі військової частини А-2398 півострова та її захопленні.

Щодо другого бойовика – також учасника так званої «самооборони Криму» – то окрім вчинення дій, спрямованих на зміну меж території України, 49-річний чоловік брав участь в облозі Штабу ВМС України у місті Севастополі упродовж березня 2014 року. У тому ж Севастополі бойовик брав участь у захопленні військової частини А-1668.

Наразі органом досудового розслідування здобуто достатньо доказів причетності чоловіків до вчинення вказаних злочинів. Відтак бойовикам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань ) та ч. 3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у 2019 році слідчі поліції Криму оголосили у розшук 28 осіб, які входили до складу незаконного збройного формування «Самооборона Криму»

Департамент комунікації Національної поліції України

You may also like...