Поліція затримала чоловіка за підкуп посадовця відомчого медзакладу Львівщини

2 500 доларів США неправомірної вигоди запропонував мешканець Львівської області одному з керівників медичного закладу системи МВС України. За цю суму чоловік сподівався отримати висновок про непридатність до служби.

До Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація від посадової особи відомчого медичного підрозділу МВС України про корупційну пропозицію. 41-річний львів’янин пообіцяв надати заявнику 2 500 доларів США за сприяння в одержані висновку військово-лікарської комісії про непридатність до проходження служби в лавах МВС України.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят и экран

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі СУ ГУНП у Львівській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

В рамках захисту системи правоохоронці, за фізичної підтримки бійців спецпідрозділу патрульної поліції ТОР, затримали хабародавця після передачі ним першої частини від обіцяної суми. 1 700 доларів США були надані посадовцю медзакладу як відкуп від служби в інтересах трьох військовослужбовців Національної гвардії України. Кошти вилучено у якості речових доказів.

Чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК України. Готується вручення підозри та обрання запобіжного заходу. Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...