Поліція затримала пенсіонера за підозрою у вбивстві сусіда

Поліцейські довели причетність  72 – річного жителя Тиврівської територіальної громади до нанесення смертельних тілесних ушкоджень односельцю.  Спочатку підозрюваний надавав неправдиві покази,  але, зібрані слідчими докази, змусили його зізнатись у вчиненому. Зловмисник затриманий  та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

20 вересня до поліції надійшло повідомлення  від жителя с. Іванківці про те, що у власному будинку він виявив свого сусіда без ознак життя.

Слідчо–оперативній групі поліції господар будинку розповів, що напередодні  ввечері до нього у гості прийшов потерпілий та ще двоє односельців. Чоловіки влаштували застілля. Через деякий час він пішов спати у іншу кімнату, залишивши гостей продовжувати святкування. Прокинувшись вранці, виявив 34 – річного односельця мертвим.  Інших учасників застілля у будинку вже не було.

Як розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Андрій Дамзін, оперативники обласного главку спільно з колегами відділення поліції №2 Вінницького районного управління поліції в ході першочергових слідчих та розшукових дій, на підставі зібраних на місці події речових доказів  поліцейські встановили, що до злочину причетний  72 – річний власник житла, який і повідомив про злочин  поліцейських.

Оперативники з’ясували, що  господар будинку та троє його гостей вживали спиртні напої. Між потерпілим та власником будинку  виник конфлікт, в ході   якого  останній схопив кухонний ніж  та наніс гостю кілька ударів в область грудної клітини та серця.

Після вчиненого зловмисник пішов спати, залишивши потерпілого у кімнаті.

Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер.

На момент вчинення злочину двох інших учасників застілля у будинку не було.

Знаряддя вбивства поліцейські вилучили.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та поміщений до  ізолятора тимчасового тримання.

Слідством розпочато кримінальне провадження за  ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Затриманому  загрожує до 15 років ув’язнення..

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...