Поліція затримала злочинне угруповання іноземців за крадіжки з банкоматів (відео)

Фігуранти спустошили банкомати на понад три мільйони гривень. Затримали зловмисників правоохоронці на Одещині, коли вони намагалися перетнути кордон.

Викрили злочинну діяльність фігурантів працівники Департаменту карного розшуку  Нацполіції та їх колеги із Черкаської та Одеської областей. Оперативники встановили, що до складу злочинної групи входило п’ять осіб – громадяни сусідньої держави. На цей час відомо, що фігуранти обікрали банкомати на території Одеської, Черкаської, Рівненської, Чернігівської, Житомирської та Полтавської областей. Загальна сума викрадених коштів складає понад три мільйони гривень.

Фігуранти вибирали віддаленні населені пункти та об’єкти, де були встановленні банкомати. Напередодні робили «розвідку», з’ясовували розклад роботи закладів, в яких були встановленні банкомати, наявність камер спостереження, охоронної сигналізації, складали схему нападу та відходу. У нічний час доби проникали до приміщень, шляхом пошкодження захисних дверцят та решіток банкомату виймали касети з грошима та зникали.

Правоохоронці встановили причетність зловмисників до вчинення  9 кримінальних правопорушень,  передбачених статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

1 жовтня працівники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області за силової підтримки обласного спецпідрозділу КОРД та прикордонників затримали п’ятьох зловмисників, коли вони намагалися перетнути кордон держави.

Кримінальне провадження щодо фігурантів розслідується за ч. 5 статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. На теперішній час їх затримано та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення по 650 тисяч гривень застави.

Правоохоронці перевіряють причетність зловмисників до вчинення інших правопорушень та встановлюють інших учасників злочинної групи.

Управління комунікації Національної поліції України

You may also like...