Понад 2 роки ув’язнення отримав мешканець Мукачівщини за домашнє насильство

За доводами начальника Воловецького відділу Мукачівської окружної прокуратури 42-річного жителя с. Буковець засуджено до 2 років 2 місяців позбавлення волі за вчинення домашнього насильства щодо дружини (ст. 126-1 КК України).

У судовому засіданні прокурор довів, що чоловік систематично вдавався до психологічного насильства над дружиною, лаявся на неї, погрожував фізичною розправою та намагався вдарити. Сварки виникали, зокрема, і коли чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

З початку поточного року правоохоронці зафіксували три такі випадки домашнього насильства в родині. До цього, у жовтні 2021 року, закарпатець вже був засуджений за аналогічний злочин, отримавши 2 роки ув’язнення з іспитовим терміном на 1 рік. Протягом цього часу він і вдався до рецидиву, тому до максимально можливої міри покарання за домашнє насильство суд приєднав йому і невідбуту частину попереднього покарання. Вступ вироку в законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

You may also like...