Посадовця «Львіввугілля» затримано під час одержання хабаря

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито заступника директора одного з відокремлених підрозділів «Львіввугілля» на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, службовець вимагав у фізичної особи 37 тис грн за укладення договору та невчинення перешкод під час поставки вугілля, а також подальше вивезення з території навантажених породою транспортних засобів.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України після одержання ним останньої частини неправомірної вигоди у сумі 25 тис грн.

Наразі тривають слідчі дії, вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Також перевіряються факти можливої причетності інших осіб до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Львівської обласної прокуратури

You may also like...