Посадовця викрито на вимаганні хабара у ₴300 тис. за посаду в державній лабораторії

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури №2 повідомлено про підозру в.о. директора однієї з державних лабораторій у сфері споживчого ринку за вчинення дій службовою особою, яка займає відповідальне становище, спрямованих на отримання неправомірної вигоди шляхом вимагання останньої за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає вигоду, певних дій з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в.о. директора однієї з державних лабораторій споживчого ринку повідомив своїй підлеглій, що, на його думку, вона неналежно виконує свої службові обов’язки, у зв’язку з чим він має на меті розглянути питання щодо заміщення або навіть звільнення її із займаної посади.

Також посадовець зазначив, що для того, щоб вона залишалась на посаді завідувача цього структурного підрозділу, їй потрібно передати неправомірну вигоду у сумі 300 тисяч гривень.

У подальшому він повідомив підлеглій, що вона зобов’язана надати йому грошові кошти у розмірі 60 тисяч гривень за те, що він дозволить їй працювати на займаній керівній посаді у травні 2020 року, а в разі ненадання коштів жінку буде звільнено з займаної посади, оскільки є претенденти, які спроможні заплатити 80 тисяч гривень на місяць за перебування на вказаній посаді.

Посадовця викрито 1 липня у службовому кабінеті. На підставі ухвали слідчого судді з метою встановлення істини по справі проведено обшук за місцем його роботи.

Оперативний супровід здійснює ГУБКОЗ СБУ, досудове розслідування — Новобаварський відділ поліцї.

На даний час вирішується питання про відсторонення підозрюваного від займаної посади та обрання йому запобіжного заходу.

Прокуратура Харківської області

You may also like...