Посадовця ЗСУ та директора підприємства підозрюють у розкраданні ₴33 млн. на закупівлі димової суміші для армії

За скоординованих дій Офісу Генерального прокурора та прокуратури Дніпропетровської області Управлінням СБУ в Дніпропетровській області повідомлено про підозру начальнику Центрального управління радіаційного, хімічного та біологічного захисту населення Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та директору підприємства у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, начальник управління з метою викрадення бюджетних коштів вступив у злочинну змову з директором одного з товариств у Дніпропетровській області та уклав від імені Міністерства оборони України ряд договорів на закупівлю димової суміші, розробленої цим підприємством, на загальну суму понад 33 млн грн.

При цьому, посадовець знав, що зазначена суміш не відповідає технічним умовам стандартизації у сфері продукції оборонного призначення та може використовуватись лише для створення аерозольних завіс під час проведення видовищних та кінематографічних заходів.

Під час проведених обшуків були виявлені чорнові власноручні записи директора товариства, згідно з якими виготовлення димової суміші проводилось без додавання передбачених технічними умовами дорогих компонентів, чим значно завищено вартість товару, а також з використанням залишків продуктів нафтопереробки, які утворились в результаті діяльності підприємства.

Така продукція в бойових умовах могла б стати причиною численних втрат серед бійців.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...