Поштарку привласнила понад 160 тис. грн з каси поштового відділення

За підтримки публічного обвинувачення в суді Дергачівською місцевою прокуратурою суд визнав винною 53-річну начальницю одного з поштових відділень Краснокутського району у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

Вироком Богодухівського районного суду Харківської області поштарку засуджено до покарання у вигляді 1 року обмеження волі із позбавленням права обіймати певні посади на строк 2 роки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Як розповів в.о. керівника місцевої прокуратури Спартак Борисенко, прокуратурою в суді доведено, що упродовж кінця 2017 – початку 2018 року начальниця відділення поштового зв’язку заволоділа грошовими коштами відділення поштового зв’язку. Ці кошти надходили від місцевих мешканців населеного пункту в якості розрахунку за товари та послуги, в тому числі за спожиті комунальні послуги громадян. Так жінка привласнила понад 160 тис. грн. Нестачу виявили під час інвентаризації.

Внаслідок злочинних дій поштарки кошти громадян несвоєчасно надходили на рахунки підприємств з надання комунальних послуг населенню.

Довідково: на даний час вирок не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

УК

You may also like...