Повідомлено про підозри особам, які завдали збитків на ₴5,9 млн. під час будівництва казарм на Хмельниччині

Директору підрядного підприємства, головному бухгалтеру та незалежному інженеру технічного нагляду може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно зі слідчими поліції області викрили протиправну схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на фінансування програми будівництва казарм поліпшеного типу для потреб оборонного відомства.

Впродовж 2019-2020 років директор приватного підприємства, головний бухгалтер та незалежний інженер технічного нагляду свідомо готували та підписували акти виконаних будівельних робіт із фіктивними відомостями. Зокрема вносилися неправдиві дані  щодо об’ємів проведених робіт та вартості витрачених матеріалів.

У результаті таких дій державному бюджету було завдано збитки на 5,9 млн грн, а казарми так і залишаються у непридатному для проживання стані.

Директору підприємства-підрядника та спільникам повідомлено підозри за ч.ч. 2, 3 ст. 27 та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідувані здійснює Хмельницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

You may also like...