Повідомлено про підозру «меблевому шахраю», який ошукав жителів Первомайська

Завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів міста Первомайська викрито шахрая, який шляхом обману отримував від громадян кошти за виготовленням меблів.

Так, 8 листопада 2018 року, повідомлено про підозру 48-річному жителю міста Первомайська, який обдурив 7 жителів міста Первомайська, заволодівши належними їм грошовими коштами на загальну суму майже 100 тис грн, під приводом виготовлення меблів, які не збирався виробляти.

Як встановлено в ході досудового розслідування, зловмисник, представляючись самозайнятою особою, яка надає послуги із виготовлення під замовлення побутових меблів та виробів із деревини, у період часу з березня 2014 року по квітень 2018 року отримував від потерпілих матеріал – деревину – для їх виготовлення та грошові кошти у виді завдатку на придбання матеріалів та виконання робіт. У той же час, роботу із виготовлення меблів не проводив, виготовлений товар замовникам не передавав, а кошти та матеріали привласнював.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. ч. 1, 2 ст. 190 КК України – заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Розслідування триває

Первомайська місцева прокуратура закликає обачно ставитись до власного майна, не передавати його у розпорядження інших осіб без укладення відповідних підрядних договорів, намагатись придбавати товар без проведення негарантованого авансування, оскільки саме такі механізми зазвичай використовуються шахраями для обману довірливих осіб.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

You may also like...