Повідомлено про підозру митнику, який вніс завідомо неправдиві відомості до ЄАІС митниці

Повідомлено про підозру працівнику Митниці ДФС в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, який шляхом використання службового становища, несанкціоновано вніс завідомо неправдиві відомості до ЄАІС митниці

Співробітниками відділу оперативного забезпечення територіальних органів ДФС південних регіонів України Головного управління внутрішньої безпеки ДФС України викрито службову особу Управління організації митного контролю та оформлення Митниці ДФС в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, якою шляхом використання службового становища, неправомірно здійснено митні формальності та внесено дані до ЄАІС «Журнал реєстрації видачі свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками та пломбами» про видачу свідоцтва приватному підприємцю. В подальшому, з метою уникнення відповідальності за неправомірну видачу зазначене свідоцтво було видалено з ЄАІС.

28.01.2020 службовій особі оголошено про підозру за статтею 362 КК України. (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Державна фіскальна служба України

You may also like...