Правоохоронці затримали двох киян за розбійний напад на перехожого

Молодики побили чоловіка та відібрали у нього рюкзак із особистими речами. За скоєне їм загрожує до 10 років тюремного ув’язнення.

До Святошинського управління поліції звернувся чоловік із заявою про те, що напередодні на вулиці Проектній на нього напали двоє невідомих та забрали речі. Правоохоронці подію зареєстрували та розпочали пошуки нападників.

Як розповіла слідча Святошинського управління поліції Наталія Долина, заявник надав опис, що допомогло оперативникам швидко розшукати зловмисників:
«Одним із важливих доказів причетності до злочину стало те, що на телефоні одного із ймовірних підозрюваних ми виявили відео побиття заявника. У подальшому ми також виявили та вилучили речі, які належали потерпілому».

Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися місцеві мешканці, 1992 та 2003 років народження, один із яких неодноразово судимий за крадіжки та розбій.

«Розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі. Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одному із хлопців 60 діб, а неповнолітньому – 30 діб», – додала слідча.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...