Про захоплення України рашистами харківʼянин три роки мріятиме за ґратами

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 55-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Йому призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Прокурори довели, що харківʼянин на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі систематично поширював дописи на підтримку дій рф.

Чоловік вихваляв політику кремля, «ностальгував» за СРСР та сподівався на захоплення всієї території України.

Шанувальник «руського миру» почав переховуватись від слідства та намагався втекти до рф. Для цього він розробив план «побега» через коридор у Запорізькій області для евакуації цивільного населення. Проте у листопаді 2023 року правоохоронці викрили харківʼянина та за клопотанням сторони обвинувачення йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак роспропаганду чоловік продовжив навʼязувати вже не широкій авдиторії у соцмережі, а своїм співкамерникам у СІЗО. Прихильник «всього руського» закликав їх підтримувати дії рф. За це він отримав ще одну підозру та наразі вже і вирок за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 8 грудня 2023 року йому призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади, повʼязані зі виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на строк 10 років.

Під час судового засідання за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України), чоловік визнав свою вину частково та додав, що «робив це не навмисно».

Обвинувальний вирок виніс Дзержинський районний суд м. Харкова. Триває строк на апеляційне оскарження.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...