Проректора харківського університету судитимуть за одержання ₴21 тис. хабаря

За погодженням з Харківською місцевою прокуратурою № 5 до суду скеровано обвинувальний акт стосовно проректора одного з університетів Харкова за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомлялось раніше, у ході досудового розслідування встановлено, що проректор з господарської роботи одного з харківських університетів вимагав від підприємця неправомірну вигоду за укладення договору на відповідальне тимчасове зберігання майна. Вартість «послуги» склала 21 тис. грн. 1 жовтня 2020 року підприємець передав службовцю зазначену суму.

У ході обшуків, проведених за місцем роботи службової особи, вилучено договір та 21 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Основ’янського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...