Ремонт дороги зі збитками майже ₴800 тис. – викрито недобросовісного підрядника

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 43-річному керівнику контракту підприємства за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах, а також складання, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2022 року підприємство, в якому підозрюваний обіймає посаду керівника контракту, взяло на себе зобов’язання провести комплекс ремонтних робіт автомобільної дороги Т-21-04 Лозова-Вовчанськ-контрольно-пропускний пункт «Чугунівка» у Харківській області за рахунок коштів держбюджету.

Підозрюваний, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс в акти виконаних робіт завідомо недостовірні відомості, завищивши обсяги і вартість. Так, обсяги фактично виконаних будівельних робіт по влаштуванню вирівнюючого шару із асфальтобетонної суміші не відповідають тим, які внесені до актів виконаних робіт.

На підставі завідомо неправдивого документа, складеного і підписаного підозрюваним, на рахунок недобросовісного підрядника безпідставно перераховано майже 800 тис. гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків державним інтересам.

Досудове розслідування — ХРУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...