СБУ викрила нанесення збитків державному авіапідприємству на 300 мільйонів гривень

Служба безпеки України викрила топ-менеджмент комерційної телекомунікаційної компанії на нанесенні збитків одному із держпідприємств авіаційної галузі більше ніж на 300 мільйонів гривень.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2014-2019 років топ-менеджмент компанії постачальника телекомпослуг незаконно оформив у власність та відчужив телекомунікаційне обладнання, придбане у межах договору за рахунок коштів державного авіаційного підприємства.

Оператор також надавав держпідприємству послуги з передавання даних мережами проводового зв’язку за значно завищеними цінами та обсягами нібито спожитого трафіку.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 Кримінального кодексу України, правоохоронці провели слідчі дії в офісах фігурантів справи. Під час обшуків вилучено документацію та електронні носії з інформацією про проведення фінансово-господарських операцій, а також печатки іноземної та вітчизняної компаній, через які, можливо, здійснювалися незаконні оборудки.

Операція з викриття зловмисників проводилась співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби спільно з ГУ Нацполіції в Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Триває досудове розслідування.

СБУ

You may also like...