«Щоб виїхати нелегально за кордон, фейковий багатодітний батько мав сплатити 3 тисячі доларів», – поліція Житомирщини

Про викриту схему незаконного перетину кордону ухилянтами від призову, затримання організаторів та відповідальність за такі махінації йшлося на прес-конференції у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини 9 січня.

Деталі представникам ЗМІ розповів начальник відділу міграційної поліції ГУНП Максим Заярний.

«Щоб виїхати нелегально за кордон, фейковий багатодітний батько мав сплатити 3 тисячі доларів США», - поліція Житомирщини

– 6 січня ми затримали двох спільників, організаторів викритої схеми. Це чоловік і жінка. Їх ролі були чітко розподілені. Чоловік підшукував платоспроможних потенційних призовників, які бажали виїхати за межі України. А жінка займалась пошуком матерів-одиначок, чиїх дітей можна було оформити на ухилянта. До речі, фігурантка раніше вже притягувалась до кримінальної відповідальності, – прокоментував Максим Заярний.

Також він додав, що з часу повномасштабної агресії рф поліцією Житомирщини викрито 3 схеми незаконного перетину кордону України чоловіками призовного віку.

Нагадаємо, у листопаді правоохоронці викрили 37-річного жителя Житомирського району, який спеціалізувався на виготовленні документів, що свідчили про непридатність чоловіків до військової служби та дозволяли перетнути державний кордон.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

You may also like...