Скеровано до суду обвинувальний акт щодо службової особи Держкомітету телебачення і радіомовлення України та керівника одного з видавництв

Управлінням з розслідування особливо важливих справ ГСУ ГПУ спільно з Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях ГПУ завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням керівника одного зі структурних підрозділів Держкомітету телебачення і радіомовлення України та керівника одного з видавництв у наданні та одержанні хабара за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, з метою сприяння конкретному видавництву в одержанні державного замовлення літературної продукції у межах реалізації Мінкультури України державної програми відбору україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек у 2017 році.

Службова особа Державного комітету телебачення і радіомовлення України, яка одержала неправомірну вигоду обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди), а керівнику видавництва літературної продукції інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369-2 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди особі, яка пропонує чи обіцяє (погоджується) за таку вигоду або за надання такої вигоди третій особі вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) КК України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...