Скеровано до суду обвинувальний акт щодо замовниці вбивства жінки

У листопаді 2019 року працівники Головного слідчого управління Національної поліції та Служби безпеки України у ході спецоперації затримали жінку, яка за грошову винагороду замовила вбивство коханки свого чоловіка. Аби викрити зловмисницю, правоохоронці інсценували вбивство жертви.

Так, восени 2019 року співробітники Головного управління боротьби з організованою злочинною діяльністю СБУ отримали оперативну інформацію про пошук мешканкою Києва виконавця вчинення вбивства. За винагороду у 10 тисяч доларів США жінка хотіла «позбутися» коханки свого чоловіка.

З цією метою замовниця передала виконавцю дані потерпілої та першу частину «оплати» – 4 тисячі доларів США для підготовки та реалізації злочину.

У подальшому працівники Головного слідчого управління Національної поліції та Служби безпеки України провели спеціальну операцію  з інсценуванням вбивствам жертви. Відтак у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримали замовницю відразу ж після передачі «виконавцю» решти грошей –  6 тисяч доларів США.

Наразі слідчі Головного слідчого управління Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора скерували  до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо організатора вчинення замовного вмисного вбивства.

Підозрюваній інкриміновано вчинення злочину, передбаченого п. 11 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене на замовлення), ч.3 ст. 27 та ч.2 ст. 15 Кримінального кодексу України. Затриманій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або ж довічне ув’язнення.

Нагадаємо, правоохоронці попередили замовне вбивство.

Управління комунікації Національної поліції України 
(за матеріалами Головного слідчого управління)

You may also like...