Столичні оперативники перекрили канал постачання наркотиків до Києва

Правоохоронці провели обшуки на території Херсонської, Миколаївської областей та столиці. У ході слідчих дій поліцейські виявили приміщення, де виготовляли наркотики, та вилучили велику партію канабісу й 30 тисяч доларів США.

Фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи – домашній арешт та тримання під вартою.

Співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції отримали оперативну інформацію про те, що група осіб збуває наркотики на території столиці. Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307(Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Як розповів начальник відділу поліції № 2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов, у ході досудового розслідування правоохоронці провели п’ять етапів оперативних закупівель та задокументували канал постачання наркотиків до столиці із Миколаївської та Херсонської областей:

«Ми провели у Києві санкціоновані обшуки, виявили та вилучили велику партію наркотиків, 30 тисяч доларів США та транспортні засоби, на яких наркозбувачі здійснювали злочинну діяльність. Також ми провели обшуки на території Миколаївської та Херсонської областей, де виявили приміщення, які спеціально обладнані для виготовлення канабісу».

Шістьох учасників угрупування затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявились мешканці Києва та інших областей.
«Фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Суд обрав затриманим запобіжні заходи – домашній арешт та тримання під вартою. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна», – додав Олександр Дибов.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...