Столичні оперативники затримали трьох квартирних крадіїв з Одеси

Спільники викрали з квартири киянина наручний годинник і гроші в іноземній і національній валюті. Слідчі вилучили викрадені речі, знаряддя вчинення злочину та автомобіль, на якому останні пересувалися. Відтепер їм загрожує до шести років тюремного ув’язнення.

У рамках реалізації оперативної інформації оперативники столичного главку поліції затримали трьох чоловіків, які ймовірно причетні до квартирної крадіжки у Святошинському районі столиці. Для документування злочину на місце виїхала слідчо-оперативна група.

Як розповів заступник начальника оперативно-пошукового відділу столичної поліції Володимир Мусійчук, зловмисники потрапили до помешкання киянина шляхом віджиму вікна:

«Подільники викрали з квартири 1800 доларів США, 2 тисячі гривень та наручний годинник. Слідчі провели обшук в авто «БМВ», на якому пересувалися затримані. Під час якого виявили та вилучили викрадене майно, прилади для віджиму скла, а також золоті вироби, походження яких наразі встановлюється».

Фігурантів, які не мають постійного місця проживання у Києві, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це уродженці Одеської області, 1990, 1991 та 1996 років народження.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Слідчі спільно з окружною прокуратурою фігурантам повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.  Санкція статті передбачає від трьох до шести років позбавлення волі.

«У нас є підстави вважати, що молодики мають відношення до аналогічних злочинів на території столиці. Наразі ми проводимо перевірку, аби встановити їхню причетність до скоєння схожих квартирних крадіжок, та в подальшому притягнути до відповідальності», – додав майор поліції Володимир Мусійчук.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...