Столичні поліцейські викрили торговця фальшивими грошима (відео)

Зловмисник запропонував знайомому купити в нього підроблені 600 доларів США за понад 9000 гривень. За скоєне йому загрожує до семи років ув’язнення.

33-річний підозрюваний – уродженець Вінницької області, нині мешкає у Києві. Відомо, що раніше він не мав проблем із Законом. Наразі чоловік безробітний, тож на збуті підроблених грошей планував підзаробити.

Зловмисник запропонував знайомому купити у нього фальшиву іноземну валюту: спершу за 100 підроблених доларів США він хотів отримати 50 справжніх. У результаті фігурант продав клієнту 600 фальшивих доларів США за 9300 гривень. Під час передачі грошей підозрюваного викрили оперативники управління захисту економіки спільно зі слідчими столичної поліції за процесуального керівництва прокуратури Києва:

«У ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у фігуранта 1000 доларів США. Отримавши результати проведеної експертизи, ми можемо стверджувати, що вилучені кошти – підробка. Нині проводяться заходи для встановлення походження фальшивих грошей і можливих спільників фігуранта», – повідомив заступник начальника відділу слідчого управління столичної поліції Сергій Кривун.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...