Столичні правоохоронці вилучили у мешканців Київщини масу зброї та боєприпасів (фото)

За місцем проживання правопорушників поліцейські провели санкціоновані обшуки та вилучили пістолети, гвинтівки та набої. За даним фактом розпочато кримінальне провадження

У ході перевірки інформації щодо незаконного збуту зброї слідчі та оперативники Солом’янського управління поліції спільно зі співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки провели обшуки та виявили у мешканців Київської області вогнепальну зброю, набої до неї та боєприпаси.

Поліцейські встановили, що зловмисники займалися незаконними археологічними розкопками та пошуком вогнепальної і холодної зброї часів Другої світової війни, її незаконним ремонтом, реставрацією та подальшим збутом. Також вони виготовляли та збували боєприпаси до неї.

Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання правопорушників правоохоронці вилучили дві гвинтівки Мосіна, три пістолети ТТ, револьвер системи Наган, мінометні боєприпаси, гранати Ф-1 і близько 700 набоїв до різних видів вогнепальної зброї. Вилучені предмети направили на експертне дослідження.

У ході проведення оперативних дій правоохоронці затримали головного фігуранта цієї групи – 60-річного мешканця Київської області, саме під час продажу боєприпасів. Правопорушнику оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Поліцейські збирають доказову базу протиправної діяльності інших осіб.

Слідчим Солом’янського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...