Столичні правоохоронці викрили автокрадія

52–річний зловмисник незаконно заволодів авто «Део Ланос», однак завдяки злагодженим діям оперативників та слідчих його швидко затримали. Санкція статті передбачає до п’яти років тюремного ув’язнення.

Днями до чергової частини Голосіївського управління поліції звернувся чоловік з повідомленням про те, що на вулиці Академіка Заболотного він виявив відсутність власного автомобіля «Део Ланос». Для з’ясування обставин інциденту, за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

Возможно, это изображение автомобиль, дорога и текст

Заступник начальника управління-начальник слідчого відділу Голосіївського управління поліції Євген Болюбаш розповів, що правоохоронці переглянули камери системи «Безпечне місто» та відслідкували рух авто, в ході чого встановили причетного до правопорушення:

«Зловмисником виявився уродженець Київської області, щодо якого раніше скеровувались обвинувальні акти до суду за аналогічні злочини. Ми з’ясували, що викрадений автомобіль, 52–річний чоловік відігнав у Святошинський район неподалік місця проживання. Аби приховати свої протиправні дії, фігурант замінив державні номерні знаки легковика, попередньо знявши їх з іншого транспорту. Згодом чоловік намагався втекти на авто, однак у ході переслідування ми затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

На даний час слідчі за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом та на час слідства він перебуватиме під вартою. Санкція статті передбачає до п’яти років за ґратами.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...