Суд відмовився замінити Коломойському утримання під вартою на домашній арешт

Раніше бізнесмена в СІЗО позбавили доступу до життєво важливих ліків, заявляли його адвокати.

У вівторок, 24 жовтня, у Шевченківському районному суді міста Києва пройшов розгляд справи 761/38490/23 – адвокати Ігоря Коломойського подали клопотання про зміну запобіжного заходу бізнесмена зі тримання під вартою на нічний домашній арешт через погіршення стану його здоров’я.

Ігор Коломойський у Шевченківському суді м. Києва / Фото - Віталій Саєнко, УНІАН

Ігор Коломойський у Шевченківському суді м. Києва / Фото – Віталій Саєнко, УНІАН

Перед засіданням адвокати Коломойського розповіли, що у їхнього підзахисного з’явилися камені в нирках і погіршився стан через панкреатит і цукровий діабет. Тому вони клопотали про переведення бізнесмена під домашній арешт. Шевченківський суд відмовив, але зобов’язав надати підсудному медичну допомогу.

У результаті суд відмовився змінити Коломойському запобіжний захід.

“Клопотання адвоката Лисака (Олександр Лисак – Ред.) в інтересах підозрюваного Коломойського Ігоря Валерійовича про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт залишити без задоволення. Зобовʼязати керівника відділу СБУ та Державної установи Центр охорони здоровʼя державної кримінальної виконавчої служби України в місті Києві та Київській області невідкладно забезпечити проведення повного медичного обстеження Коломойському Ігорю Валерійовичу з метою встановлення, чи може останній за станом здоровʼя перебувати у слідчому ізоляторі без надання спеціалізованої медичної допомоги”, – зачитала вердикт суду суддя Міхєєва.

Бізнесмен залишається під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 3,8 мільярда гривень.

Раніше в ході слухань суд кілька разів відхиляв клопотання захисту про зміну запобіжного заходу бізнесмену, також були відхилені клопотання і про взяття на поруки.

Справа Коломойського – що треба знати

Нагадаємо, у вересні Коломойському повідомили про підозру за двома статтями. Йому інкримінують шахрайство та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом. Під час розгляду справи суд обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю застави в 509 млн грн (зараз розмір застави збільшено до 3,9 мільярда гривень).

6 жовтня Київський апеляційний суд відмовив адвокатам Коломойського, які просили зменшити розмір застави до початкового рівня.

21 жовтня Олександр Лисак повідомив, що під час перебування в ізоляторі тимчасового тримання Коломойський “має серйозні проблеми” з доступом до медичної допомоги. // УНІАН

You may also like...