Судитимуть посадовця, який котрий привласнив більше ₴2 млн., зловживаючи службовим становищем

Директор комунального підприємства складав договори на надання юридичних послуг з фейковими компаніями, а гроші присвоював собі.

Таким чином він розтратив більше двох мільйонів гривень. Йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Співробітники поліції встановили, що 55-річний директор одного з комунальних підприємств в Оболонському районі Києва вчинив розтрату майна на суму більше двох мільйонів гривень. Зловмисник укладав договори з фіктивними компаніями на надання послуг. Чоловік на паперах сплачував послуги юридичних фірм для відстоювання інтересів комунального підприємства у судах столиці. Але фактично використовував гроші у власних цілях. Слідчі встановили, що було 16 таких фактів перерахування коштів: це підтверджують виписки з банківських платіжних доручень. Загальна сума збитків становить більше 2250000 гривень.

Слідчим відділом Оболонського управління поліції завершено розслідування кримінальних проваджень за ч. 4 та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Матеріали справи направлені до Оболонського суду міста Києва.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...