Судитимуть 58-річного киянина, який вбив рідну сестру

Раніше судимий чоловік позбавив життя родичку через відмову позичити гроші. Його затримали та повідомили про підозру. За вчинене зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Інформація про вбивство надійшла до поліцейських наприкінці серпня минулого року. Тоді, у квартирі в Подільському районі правоохоронці виявили тіло 61-річної місцевої мешканки зі слідами удушення.

Оперативники встановили, що до скоєння злочину причетний брат загиблої, який приїхав до неї напередодні. Порушник попросив гроші у родички, але отримавши відмову задушив її. Після скоєного він викрав із квартири мобільний телефон, гроші та ювелірні вироби й втік.

Правоохоронці розшукали та затримали зловмисника. Відомо, що він вже притягувався до відповідальності за аналогічний злочин. Слідчі оголосили йому про підозру за п. 13, ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України ­– умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині з корисливих мотивів, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство.

Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт скеровано до Подільського районного суду міста Києва для вирішення справи по суті. Обвинувачений перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...