Судитимуть посадовця ПАТ «Укрнафта», який вимагав 160 000 гривень хабаря

Правоохоронці затримали порушника одразу після отримання ним другого траншу у 80 000 гривень. За ці гроші фігурант обіцяв допомогти жінці з розв’язанням земельного питання, а саме – передати їй в користування земельні ділянки в Полтавській області.

Викрили незаконну діяльність посадовця у лютому поточного року слідчі Шевченківського управління поліції спільно із співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.

У рамках розпочатого кримінального провадження слідчі встановили, що фігурант, обіймаючи посаду у кадровій службі ПАТ «Укрнафта», обіцяв допомогти жінці з розв’язанням земельного питання. Вартість своїх «послуг» він оцінив у 160 000 гривень, та за ці гроші він мав передати в користування земельні ділянки в Полтавській області.

Правоохоронці затримали порушника під час отримання ним 80 000 гривень неправомірної вигоди. Раніше він отримав аналогічну суму, частину з них вилучили правоохоронці за результатами обшуків.

56-річному посадовцю було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом. Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт слідчі скерували до Шевченківського районного суду міста Києва. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва 

You may also like...